Csináld magad! Csillagmintás horgolt telefontok

csillagmintás

Hát itt van egy újabb horgolt telefontok. Kérdezhetitek, hogy az első és második után miért volt szükségem még egyre? Nyomós indokom van: az új munkahelyemen kaptam céges telefont, amire ugye vigyázni kellene, mert nem az enyém. Így aztán horgoltam rá egy tokot, hogy az készüléknek nehogy valami baja essen a táskámban. Szerencsére minden adott volt hozzá, mert megvolt otthon ez a csodás mályva színű fonalam, és miután eldöntöttem, milyen mintát szeretnék horgolni, már csak néhány nyugis este kellett, amin meghorgoltam.

csillagmintás

Kezdjük az alapanyagokkal: a tok elkészítéséhez a Drops Loves You 7-es fontalat használtam, ebből is a 13-as “old pink” színt választottam. (Egyébként még tavaly nyáron vettem ezt a fonalat, és fogalmam sem volt, hogy mit fogok belőle csinálni, de jó árban volt, és elvarázsolt a színe, úgyhogy vettem egy gombolyaggal. Szerencsére most nagyon jól jött.) A fonalhoz a címkének megfelelően 3,5 mm-es tű dukál.

csillagmintás

A mintához az ötletet az All About Ami blogon látott csillagmintás neszesszerek adták, amikbe azonnal beleszerettem, és folyamatosan őrlődtem, hogy elkészítsem-e magam is vagy sem – akármennyire aranyosak is, nincs szükségem még egy neszesszerre. Ahogy nézegettem a Pinteresten az elmentett horgolás mintákat, azonnal tudtam, hogy most jött el a csillagok ideje – telefontok formájában is legalább olyan szépen fognak mutatni, mint neszesszerként.

Viszont ez egy olyan minta, amit szerintem nagyon nehéz elmagyarázni képekben vagy szövegesen, látni is kell, hogy pontosan hogyan keletkezik ez a csillagminta. Így most csak ezt a videót linkelem nektek, szerintem szuperül megmutatja, hogyan készül.

Egyébként a telefontokhoz vegyetek fel páros számú láncszemet, és ha szeretnétek, hogy legyen egy pici alja az egésznek, akkor először haladjatok körbe láncszemekkel. 2-3 sor után pedig jöhet a csillagminta :)

csillagmintás

Mit szóltok hozzá? Nekem most nagy kedvencem lett ez a horgolt tok, plusz szuperül mutatnak a másik telefonom tokjával együtt. Mindig jókedvem lesz, amikor rájuk néznek :)

csillagmintás
csillagmintás
csillagmintás
csillagmintás

(Visited 1,208 time, 1 visit today)