Ilyen volt a 2016-os Cosmopolitan Blogger Day

Cosmopolitan Blogger Day

Aki követ Facebookon, láthatta, hogy az utóbbi időszakban nagyon készültem a Cosmopolitan Blogger Day-re (ami tavaly még Digital Divas konferencia néven futott) – tegnap pedig végre eljött a várva várt nap, így újra belevethettem magamat egy teljes napba, ami kizárólag a blogolásról szólt :)

Rögtön az elején hadd említsek három nevet, akiknek a leginkább köszönhetem, hogy végül ez a nap is valódi élmény lett: Orsival (Imelda Green’s Handmade Products), Zsófival (Kittenish) és Zsuzsival (Zsákból macska) rengeteget beszélgettünk a rendezvény alatt – lányok, nagyon inspiráló volt veletek lenni! :)

A helyszín idén nagyon elnyerte a tetszésemet (volt természetes fény a fényképekhez :D + tágas volt és színes), lehetett fotózkodni cosmos fal előtt (amit mint láthatjátok, meg is tettünk – én vagyok a szélén az unikornissal), volt finom reggeli és ebéd (nyamm), meg Somersby (ezt nem hagyhattam ki, függő vagyok :D). Ja, és persze egy csomó blogos témájú előadás. Ez utóbbi idén is igazi meglepetést okozott, mert abszolút nem azok az előadások aratták a legnagyobb sikert nálam, amikre számítottam. Visszanézve a feljegyzéseimet, Tibi atya előadásai alatt jegyzeteltem a legtöbbet, aki adott néhány valóban praktikus tanácsot a Facebook postokhoz, amit biztosan tudok majd hasznosítani élesben is – emellett pedig rengeteget nevettünk az előadása alatt :)

Mindemellett hamar be kellett látnom, hogy ez a nap számomra nem feltétlenül a nagy tanulságokról, hanem a szórakozásról fog szólni. Fluor Tomi előadása volt az egyik nagy meglepetés számomra, nem vártam tőle sokat, de nagyon jó humorú rész volt, és mivel késődélutánra esett, már kellett is valami, ami felráz minket. A tökéletes étel fotó beállítását is végig nézhettük, és persze idén is volt fantasztikus jogi előadás, amiről szerintem egyszerűen nem lehet eleget beszélni :) #bloggerrights 

Muszáj viszont megemlítenem, hogy sok előadás messze alulmúlta a várakozásaimat, és így az egész esemény nem tudta megadni azt a tavalyi inspiráló lendületet, amit vártam tőle. Lehet azért, mert így egy év elteltével már kevésbé csodálkozom rá naivan bizonyos dolgokra, de még ezt figyelembe véve is voltak olyan előadók, akik nem vették figyelembe, hogy ki a közönségük, vagy egyszerűen csak túl általánosan beszéltek a témában. Míg tavaly nem volt egy olyan előadó sem, akitől ne érte volna meg feljegyezni valamit, most sokszor hiába ültem feszülten a jegyzetfüzetemmel a kezemben, sok előadás nem tudott semmi olyat mondani, amit emlékeztetőként fel kellett volna írnom. Ez egy picit elszomorít, mert ezen kívül nem igazán tudok olyan hazai rendezvényt, ami kifejezetten a bloggerekre fókuszálna, és jó lenne, ha legalább ezen az egy alkalmon releváns és tartalmas előadásokat hallgathatnánk végig. Talán kevesebb előadó és hosszabb előadások megoldanák ezt a problémát.

A fenti észrevétel ellenére is szeretném ha tudnátok, hogy nagyon jól éreztem magamat, nagyon tartalmas volt a tegnapi nap, és ha lesz, akkor jövőre is megyek :) Nagyon jó érzés egy egész napot bloggerek között tölteni, tapasztalatokat cserélni, és közösen szórakozni, úgyhogy már most várom, mikor lesz a következő olyan alkalom, ahol más bloggerekkel találkozhatok!

Bloggerek, most hozzátok szól a kérdés: voltatok tegnap a Blogger Dayen? Nektek melyik volt a kedvenc részetek? :)

(Visited 432 time, 1 visit today)