Anyák Maffiája – Görbe tükör nőknek

Rég volt könyvajánló, nem gondoljátok? Mostanában nem nagyon olvastam semmi olyat, ami megérne egy teljes bejegyzést önmagában – ami nem jelenti azt, hogy nem olvastam nagyon jó könyveket, volt jó pár nagyon remek olvasmányélményem, de egyszerűen nem akartam róla írni.

Az Anyák maffiájával kicsit másképp volt. Már az első néhány oldal után tudtam, hogy erről beszélnem kell veletek. Kerstin Giert a legtöbben az Időtlen szerelem trilógiával azonosítják (ami amúgy egy nagyon helyes kis könyvsorozat), de írt néhány felnőtteknek szóló könyvet is. Így lyukadtam ki az Anyák maffiájánál, ami elsőre egy nagyon jó kis humoros könyvnek ígérkezett.

És amúgy az is. Tele van vicces szituációkkal, de ami még jobb benne, az a különféle nő/anya típusok karikatúrája. Imádtam! Egy görbe tükör minden nőknek. A könyvben van egy kör, az Anyák Klubja, ami elsőre úgy tűnik, hogy különféle nők egymást támogató vidám csoportja, de a felszín alatt az egész a szuper mamik versengésről és egymás sértegetéséről szól. Mindez a lehető legjószándékúbb és udvariasabb csomagolásba bújtatva. Ha elolvasod, garantáltan vissza fognak belőle köszönni olyan pillanatok, amikkel már élőben is találkoztál, és miközben jókat derülsz a szereplők viselkedésén, kicsit el is gondolkodsz azon, hogy mennyire valós is az, amit leírnak benne.

Úgy értem, tegye fel az a kezét, aki már érezte úgy, hogy valaki úgy szól be neked, hogy azt közben jó tanácsnak álcázza! Vagy úgy dicsér meg, hogy közben lenéz. Vagy butának, ügyetlennek, gondatlannak, haszontalannak állít be, mindezt persze a lehető legkedvesebb szavakkal, de azért úgy, hogy fájjon is rendesen. Az a helyzet, hogy minden, ami a könyvben van, nagyon is valóságos, és sokszor a leginkább támogatónak tűnő csoportok vagy fórumok tagjai között is akad egy-két olyan ember, aki azt hiszi, hogy jobban tudja kinek mi a jó, ahogy ő csinálja az az etalon, és aki nem úgy csinálja mint ő, az számára nyilvánvalóan egy életképtelen valaki. Amire pedig az Anyák maffiája tanít, hogy hogyan tegyél magasról az ilyen véleményekre, hogyan tanulj meg nevetni azokon, akik értelmetlenül gonoszkodnak veled, és hogy mik azok a dolgok, amikre tényleg érdemes odafigyelni.

Szóval kedves lányok, nők, asszonyok, anyukák, és mindenki más: olvassátok Kerstin Gier könyvét, mert nagyon szórakoztató és tanulságos is egyben, és segít megtanulni nevetni azokon a dolgokon, amik máskor csak felidegesítenének. Nekem nagyon bejött, hamarosan nekikezdek a folytatásának is :)

(Visited 204 time, 1 visit today)