A világ legegyszerűbb forrócsokija

Engedjétek meg, hogy már most, a bekezdés elején leboruljak Timi előtt, akitől az ötlet származik. A Kincsesfüzeten megjelent recept alapján készítettem el a világ legegyszerűbb forrócsokiját. Kiváló megoldás, ha éppen időhiánnyal küszködsz, vagy hulla fáradt vagy, és szeretnél egy bögre forrócsoki társaságában relaxálni egy kicsit. (Vizsgaidőszaktól szenvedők számára különösen hűséges társ lehet az idegbajban – saját tapasztalat.)

Én egy kicsit másképp készítem el, mint Timi, szóval mindenképpen lessétek meg, hogy ő hogyan csinálja, hogy legyen mihez viszonyítanotok. Az én verzióm úgy néz ki, hogy néhány kocka étcsokoládét teszek egy bögre aljára, és engedek rá annyi vizet, hogy pont ellepje. Pár percre a mikróba teszem, amíg az egész el nem olvad. Miután kivettem a mikróból, hozzáadok két kávéskanál cukrot, ami így könnyen feloldódik a meleg, csokis masszában. Ezután felöntöm tejjel – amitől nekem kellemesen langyosra hűl -, és már kész is.

Hihetetlenül gyors és nagyon finom :) Mikulásos bögréből pedig igazán stílusosan fogyasztható. Ti hogyan készítitek a forrócsokit?

(Visited 287 time, 1 visit today)