A few of my favorite things #6 – Beanies juharszirup és dió ízesítésű kávé

Ennek a bejegyzésnek már sokkal korábban meg kellett volna születnie, tudni illik már egy jó ideje fogyasztom ezt a kávét, és az első korty után biztos voltam benne, hogy írni szeretnék róla ebben a rovatban.

A Beanies kávékat már hosszabb ideje nézegettem a saját webshopjukban, de valahogy sosem mertem rendelni belőlük. Ennek oka a magas ár: 1500 Ft-ért 125g kávét kapsz – ki sem merem számolni 1 kg árát :D Így aztán nem mertem rendelni belőle. Aztán egy szép őszi napon összefutottam velük a Tescoban, ami tök jó volt, mert végre végig szimatolhattam az összes ízesítést zacskón keresztül, és onnantól kezdve nem volt kérdés, hogy kipróbálom, kerül amibe kerül.

Illatra nekem a juharszirup-dió kombináció tűnt a legkülönlegesebbnek, ráadásul még csak hasonlót sem ittam soha, úgyhogy viszonylag rövid hezitálás után (mert hát legszívesebben hazavittem volna az összes ízt kipróbálni) erre esett a választásom. Naná, hogy nem bántam meg! Ez a kávé mennyei! Ennél jobb dologgal nem is indulhatna egy reggel :) Nem iszom minden reggel ezt, de ha kifogy a darálónkból a kávé, akkor egy pár napig nem töltöm fel a tartályt, hanem egy főzésnyit darálok minden reggel ebből a csodából :) Fontos megjegyezni, hogy az ilyen ízesített szemes kávék nincsenek jóban a nagynyomású espresso gépekkel, úgyhogy én kotyogósban csinálom – kicsi plusz munka, de nagyon megéri! Ti próbáltátok már? Mi a kedvenc kávétok?

(Visited 175 time, 1 visit today)