A csokikrém, ami sok mindenre jó

Egy új recept kipróbálásának megvan az a szépsége, hogy felfedezel valami egészen újat – amit eredetileg el sem akartál készíteni, de a sors közbeszólt főzés közben. Az én csokikrémem is szirupnak indult, hogy reggelente még kellemesebb legyen kávézni (mert a sima kávénál csak a csokis kávé lehet jobb). Végül annyira sűrű lett, hogy tiszta szerencse, hogy nem valami hosszú nyakú üvegbe adagoltam, hanem befőttesüvegbe – így legalább csokikrémnek felhasználhattam.

Annak viszont bevált :) Hogy csak egyet említsek a sok felhasználási mód közül: palacsinta. Sőt, amerikai palacsinta eperrel és csokikrémmel. De ebből a csokikrémből készül a legjobb bolti kakaó koppintás is: tegyél két teáskanállal egy bögrébe, löttyints rá egy kis vizet, mikróban olvaszd folyósra fél perc alatt, öntsd fel tejjel, és voila! Tökéletes zacskós kakaó, zacskó nélkül :) Ja, és amúgy a kávémba is beletettem: egy fél teáskanálnyit raktam a csészém aljába, majd ráengedtem a forró eszpresszót, majd jó alaposan elkevertem. Cukor már nem is kellett utána a kávémba.

Hozzávalók:
● 125 g cukor
● 125 g cukrozatlan kakaópor
● 1 csomag vaníliás cukor
● 2,5 deci víz

Először elkeverem a cukrot és a kakaót egymással egy lábosban, majd ráöntöm a vizet, és közepes hőfokon, folyamatosan kevergetve megvárom, míg felforr. Ezután még öt percig főzöm, majd leveszem a tűzről, és megvárom amíg kicsit kihűl. Ezután áttöltöm egy befőttesüvegbe, majd mehet a hűtőbe – jó pár hétig elvan a hidegben :)

(Visited 168 time, 1 visit today)