9 könyv, amit érdemes nyaralni vinni

Voltak idők, amikor azt hittem, hogy mindegy, hogy mit olvasok nyaralás alatt. Legyen könyv, legyen érdekes, izgalmas, olvasmányos, és nyert ügyem van. Aztán tavaly szembe jött velem a Beszélnünk kell Kevinről című remekmű, ami egy kiváló könyv, de nem éppen lélekmelengető olvasmány. Így aztán megtanultam, hogy mennyire fontos, hogy ne valami túlzottan intenzív, elgondolkodtató, esetleg nyomasztó témájú könyvet vigyek magammal ilyenkor – hiszen relaxálni megyek, nem? :)

A fenti kilenc könyvvel úgy gondolom, nem foghattok nagyon mellé. Nem állítom, hogy ezek lennének a világ legjobb könyvei (bár van közöttük olyan, ami nálam simán toplistás), de nyaralós-kikapcsolódós darabnak mindegyik tökéletesen megfelel, garantáltan nem fogja elrontani a vakációdat. Nézzük, mit tudnak :)

1. Van valaki odaát? (Marian Keyes) – A szerzőnő számomra a női könyvek egyik királynője, nagyon szeretem a könyveit. Ez a kötet a Wlash család sorozat része, de mint önálló kötet is megállja a helyét, nem kell hozzá ismerned a többi kötetet (én sem ismerem). Könnyed, humoros történet, de van benne komolyság is bőven. A stílus azonban garantálja, hogy ez a komolyság semmiképp ne ülje meg a gyomrodat :)

2. A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt (Jonas Jonasson) – Aki humorra vágyik, az máris csomagolhatja :) Nekem nagy kedvencem lett ez a könyv – történelmi érdekességek, kalandok és rengeteg abszurd szituáció. Azoknak is érdemes elolvasni, akik már látták a filmet – rengeteg dolog maradt ki, úgyhogy biztosan lesznek a könyvben új és érdekes részek.

3. Along for the Ride  – Álom két keréken (Sarah Dessen) – Kicsit olyan, mint Marian Keyes, csak ifjúságiban: komoly téma, laza köntösben, így aztán nem fog túlzottan megviselni az olvasása, és mégis értékes könyvélményt kapsz. Nem titok előttetek, mennyire szeretem Sarah Dessent, ez pedig egy kellemes, tengerparti történet, nem csak tizenéveseknek.

4. Rubinvörös (Kerstin Gier) – Egy hatalmas népszerűségnek örvendő ifjúsági regény sorozat első kötete. A romantika és az időutazás tökéletes kombinációja, némi családi rejtéllyel fűszerezve.

5. Oh, boy! (Marie-Aude Murail) – Egyedi és bájos törékenyet három árváról, akikről először nem akar gondoskodni senki. Aztán meg mindenki őket akarja megszerezni. És közben egy csomó érdekes, vicces, izgalmas dolog történik. Gyerekkönyv, de ez csak a látszat – kortól, nemtől függetlenül olvasásra ajánlott! :)

6. The Selection – A Párválasztó (Kiera Cass) – Azt mondják disztópiás, de annyira lightosan, és annyira mellékesen, hogy én a helyetekben nem hagynám, hogy ez megtévesszen. Ez a könyv kifejezetten romantikus, fokozottan ajánlott a szerelmi sokszögek kedvelőinek – itt aztán lehet majd válogatni, hogy kinek szurkolj :)

7. Eleanor és Park (Rainbow Rowell) – Aranyos, bájos, kedves, szeretetteli – ezekkel jellemezném ezt a ’80-as években játszódó tini románcot. Abszolút romantikus, de nem úgy, ahogy azt megszoktuk :) Mindenképp adjatok neki egy esélyt, nagyon egyedi a könyv stílusa.

8. Luxushotel, Hungary (Kordos Szabolcs) – Ha már sok volt a fikció, akkor üdv a valóságban. Ha nem is luxusszállodában töltöd a vakációdat, akkor is izgalmas lehet betekinteni a “színfalak” mögé. Botrányos és vicces sztorik, valamint rengeteg érdekesség a luxushotelek világából.

9. Agatha Raisin és a spenótos halálpite (M. C. Beaton) – Így a végére idebiggyesztek nektek egy kis krimit. Szerencsére jó sok kötete van, így ha megszeretitek Agathát a nyaralás alatt, a dolgos hétköznapokban is bármikor becsatlakozhatunk kisvárosi kalandjaiba.

Olvastátok már valamelyik könyvet ezek közül? Mit szóltatok hozzá? :) Van olyan, amelyik nagy kedvenc lett?

(Visited 853 time, 1 visit today)