5 egyszerű ötlet, amivel különlegessé teheted a kávédat

Januárban írtam nektek arról, hogyan változtathattok a kávézási szokásaitokon. Ebben a bejegyzésben, mintegy folytatásként, összeszedtem öt nagyon egyszerű ötletet, amivel kicsit feldobhatjátok a kávétokat. Egyik sem igényli különleges eszközök vagy hozzávalók beszerzését, viszonylag hamar elkészülnek, mégis különlegesebbé teszik az élményt.

  1. Főzés előtt tegyél az őrölt kávéhoz egy pici cukrozatlan kakaóport és/vagy fahéjat – ennél egyszerűbben nem is lehet kávét ízesíteni :)
  2. Cukor vagy édesítőszer helyett használj mézet! Ugyanolyan jó édesítő, mint az előbbiek, de különlegesebb ízt ad.
  3. Készíts karamellás tejet, és öntsd fel azzal a kávédat! Tovább fokozhatod az ízélményt, ha a tejet fűszerekkel ízesíted.
  4. Elvetemült csoki rajongóknak: dobj 1-3 kocka csokit a csésze/bögre aljára, löttyints rá egy kis vizet, és tedd be a mikróba kb. két percre, hogy felolvadjon. Utána mehet rá a kávé és a tej.
  5. Készíts kávés jégkockát! Főzz le egy nagyobb adag kávét, és édesítsd, ahogy szoktad. Várd meg míg kihűl, aztán mehet is a jégkockatartóba. Az így készült kockákból ízlés szerinti mennyiséget adjunk hideg tejhez, és ahogy felolvadnak a kockák, finom jegeskávét kapunk :)

Kép forrása: pixabay.com

(Visited 289 time, 1 visit today)