3 variáció a világ legegyszerűbb forrócsokijára
Bár igyekszem néha kilépni a megszokott mederből, azért a tél legmeghatározóbb kuckózózós itala számomra akkor is a forrócsoki. Korábban a blogon megosztottam veletek egy receptet, amit azóta is lelkesen használok, hiszen nem csak hihetetlenül egyszerű, de garantáltan van hozzá minden itthon. Nem tudom azonban tagadni, hogy mennyire szeretem a kávézók ízesített forrócsokijait. Mindig odavagyok az új, különleges ízekért, és ha visszajáró vendég vagyok valahol, ott igyekszem végig kóstolni a kínálatot. Az utóbbi időben úgy döntöttem, hogy megpróbálom felturbózni azt is, amit otthon fogyasztok, így kísérleteztem ki ezt a három, továbbra is végtelenül egyszerű forrócsoki receptet – mindegyik a világ legegyszerűbb forrócsokijából indul ki :)
Vaníliás forrócsoki
Ez a változat a legegyszerűbb mind közül. Miután megolvasztottad a csokikockákat a mikróban, adj hozzá egy kávéskanálnyi vanília aromát, és keverd alaposan össze. Ezután öntsd fel tejjel, ha hideg lett, rakd vissza még a mikróba egy körre, és már kész is van az isteni finom vaníliás forrócsoki.
Narancsos forrócsoki
A narancsos verzió elkészítése sem igényel sokkal nagyobb munkát. Mielőtt még elkezdenéd megolvasztani a csokit, reszelj rá egy kis narancshéjat. Nem kell sok, kb. egy fél kávéskanálnyi is elég. Ezzel együtt rakd be a bögrét a mikróba. Figyelj oda arra, hogy miután elkészültél vele, akkor is gyakran kevergesd, mert a narancshéj darabok hajlamosak lesüllyedni a bögre aljára.
Banános forrócsoki
Na a banános csoki már valóban igényel egy kis pluszmunkát, de még mindig pikk-pakk elkészül, és úristen, milyen jó! Ez nálam az abszolút kedvenc a három közül. Miközben a csoki a mikróban olvadozik, készíts banánturmixot, majd ezzel öntsd fel a forrócsokit. A turmix sűrű, így sokkal inkább olyan lesz az italod állaga, mint a kávézós változatoknak. Érdemes ilyenkor még visszatenni a mikróba plusz egy körre, mert tényleg nagyon lehűl így.
Nos, ez a három lett az én kedvenc ízesített csoki változatom, de természetesen rengeteg dolog van még, amivel feldobhatod a forrócsokidat. Ha te is kísérletezel hasonlóval, oszd meg hozzászólásoknál, hogy mi is kipróbálhassunk egy-két új receptet! :)
Jan 20, 2017 @ 15:23:43
Banánosra nem is gondoltam. Azta! Kipróbálom, ahogy a többit is. Köszi! *-*
Jan 22, 2017 @ 11:03:00
Szuper, majd mesélj, hogy ízlett-e!! :)
Jan 22, 2017 @ 21:53:20
Mindhárom nagyon jól hangzik, de elfogultan a banános verzió tetszik a leginkább! :)
Jan 29, 2017 @ 09:39:16
Igen, a banános igazi különlegesség :)
Jan 24, 2017 @ 21:59:21
Szia Dóri!
Ma kipróbáltam a banános forró csokit, és valami csodálatos. Bevallom, nem hittem volna, hogy ennyire imádni fogom. Biztos meg fogom ismételni. :)
Jan 29, 2017 @ 09:39:55
Szia Zsófi! De jó, hogy kipróbáltad :) Nagyon örülök, hogy neked is tetszik!