Paradicsomos gnocchi mozzarellával

paradicsomos gnocchi

Nálam ritkán telik el a hét valamilyen tészta nélkül. Amellett, hogy többségében vitathatatlanul egyszerű és gyors ételekről van szó, én akkor is imádnám a tésztákat, ha nem lenne ilyen végtelenül kényelmes az elkészítésük. Megvannak a magam bevált receptjei, de szívesen kísérletezem új dolgokkal is. A mai recept is egy ilyen kalandomból származik. Egy igazi finomság, amit néhány hónapja lestem el Piffenytől. Egy paradicsomos gnocchi receptről van szó, ami amellett, hogy hihetetlenül egyszerű, frissen fogyasztva egyszerűen isteni, így ha egy hosszú nap után valami laktató és lélekmelengető vacsorára vágynál, akkor ezzel a fogással biztosan nem nyúlhatsz mellé.

Hozzávalók:
● 1 csomag félkész gnocchi
● 1 csomag mini mozzarella
● 1 konzerv hámozott paradicsom
● 2-3 szál újhagyma
● 1 gerezd fokhagyma
● 1 db leveskocka
● 2 dl víz
● 2 dl tejszín
● 1-2 db babérlevél
● oregánó, bazsalikom, só, bors

paradicsomos gnocchi

Elkészítés:
Először a szószt főzzük meg. A felkarikázott újhagymát egy picit megpároljuk, és hozzá adjuk az összenyomott foghagymát. Beleöntjük a paradicsom konzervet (én egész paradicsomosat használtam, mert szeretem, ha van mit harapni a szószon is, de akik a krémesebb dolgokat kedvelik, ők robotgéppel össze is pépesíthetik a végén), majd felöntjük vízzel és hozzáadjuk a leveskockát meg a fűszereket. Közepes lángon 10-15 percig főzzük. Közben egy jénaiban összekeverjük a gnocchit és a mozzarella golyókat. Erre öntjük majd rá az elkészült szószt, gondoskodva arról, hogy mindenhová jusson belőle.

180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, de kb. 5 percenként érdemes átkeverni az egészet, hogy biztosan ne maradjon benne olyan gnocchi, ami nem puhult meg.

paradicsomos gnocchi

(Visited 372 time, 1 visit today)

További bejegyzések