Epres kakaós süti

Annyira oda vagyok az eperért, hogy rendszerint sajnálok belőle sütit csinálni. Nagyon szeretem magában majszolni, vagy turmix ként, és igazából a sütivel sincs bajom, csak mire odáig jutnék, addigra már sosem marad elegendő. Idén azonban szembejött velem egy fantasztikusan jónak tűnő recept a Sütisdobozom blogon, ami mellett egyszerűen nem tudtam anélkül elmenni, hogy ki ne próbálnám.

Az eredmény egy nagyon egyszerű, nagyon gyorsan elkészíthető, mesefinom sütemény, ahol az eper és a kakaó a lehető legtökéletesebb párost alkotják. Eddig kétszer készítettem el ezt a receptet, mindkétszer nagy sikere volt, így gondoltam még veletek is megosztom, mielőtt végleg befejeződne az eperszezon.

Hozzávalók:
● 100 g margarin
● 90 g cukor
● 1 csomag vaníliás cukor
● 3 ek kakaópor
● 1 tojás
● 70 g liszt
● 1 csipet só
● eper (amennyi belefér :))

Elkészítése:
Először is előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Amíg melegszik, addig összekeverjük egy nagy tálban a hozzávalókat (az én taktikám az, hogy első körben mindent összekeverek, a margarint kivéve, amit a végén, megolvasztva adok hozzá). Ezután egy pici tepsit vagy egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és ebbe nyomkodjuk bele az elkészült masszát. Berakjuk az előmelegített sütőbe, majd 5 percen keresztül sütjük. Ezalatt felszeleteljük az epret, és miután lejárt az idő, kivesszük a tésztát, és belenyomkodjuk a gyümölcsöket. Ha megvan, mehet is vissza a sütőbe további 10 percre. Akkor jó, ha a tűpróbánál még kicsit tapad a tészta – ilyenkor a süt brownie-szerűen lágy marad. Langyosan érdemes fogyasztani, isteni finom.


További bejegyzések