Vitamin bomba egész évben – Meggy turmix

Ritkán eszünk meggyet magába: az süteménybe való, esetleg joghurtba. Ha mégis önmagában fogyasztjuk a meggyet, az nálunk csak turmix formájában történhet meg – érdekes, hogy ami szemezgetve kevéssé csábító nassolni-való, az leturmixolva milyen finom csemege. Pedig savanyúnak így is savanyú :)

Nálunk minden évben rengeteg meggy terem, és az egyik legegyszerűbb felhasználási módja, ha magozás után turmixot készítünk belőle. Ehhez nem kell semmi más, csak meggy :) Ha valakinek még így is savanyú, adhat hozzá mézet vagy hígíthatja egy kis vízzel, de mi ilyen töményen szeretjük – ha sűrűbbre sikerül, kiskanállal kanalazni, ha folyósabb, akkor nagy kortyokban inni hűsítő gyanánt. Ja, és fagyasztott gyümölcsből is remekül elkészíthető.

(Visited 162 time, 1 visit today)

További bejegyzések