Citromos-levendulás keksz

Mostanában nem nagyon tudtam előállni egyetlen tisztességes recepttel sem számotokra, ennek pedig nem az az oka, hogy feladtam volna a konyhabeli ügyködéseimet (sőt! többet főzök, mint valaha), hanem egyszerűen besötétedik, mire elkészülök a kajával. Márpedig fotó nélkül nem lehet ételről írni :) Ezzel a sütivel azonban szerencsém volt, és még pont volt délután annyi fény a konyhánkban, hogy le tudjam fotózni.

Ezer éve akartam csinálni valamilyen levendulás sütit (mert mint már említettem, imádom a levendulát), de valahogy még odáig sem jutottam el, hogy egyáltalán keressek egy receptet. Egyszerűen mindig akadt valami más sütnivaló. Aztán most ősszel végre eljutottam odáig, hogy felkutassak egy receptet, ami utána eléggé piszkálta a fantáziámat ahhoz, hogy egy héten belül meg is süssem a sütit. Az eredeti recept az Édes otthonunk némi sóval blogról származik.

Hozzávalók:
● 30 dkg liszt
● 20 dkg vaj
● 3 tojássárgája
● 8 dkg porcukor
● 1 citrom reszelt héja
● 2-3 teáskanál citromlé
● 2 teáskanál szárított levendula
● 2 csipet só

A hozzávalókat egy nagy tálba teszem (a vajat érdemes belecsipkedni, hogy könnyebb legyen vele dolgozni), majd kézzel összegyúrom.Ha összeállt, gombócot formázok belőle, fóliába csomagolom, és berakom a hűtőbe 1-2 órára. Ha letelt, kinyújtom (ne túl vékonyra, különben nagyon száraz lesz sütéskor), kiszaggatom, majd sütőpapírral bélelt tepsikbe sorakoztatom őket. 200 fokos sütőben kb. 10-15 perc alatt megsülnek (amikor már kezd kicsit megbarnulni a széle, akkor jó). Nagyon finom süti lesz belőle, eteti magát :)

További bejegyzések