Egyszerű nyári hűsítő – Epres víz

Nyilván most senkinek nem fogok hatalmas újdonságokkal szolgálni, hiszen a különféle gyümölcsös vizek már 1-2 szezonnal ezelőtt divatba jöttek (boltban meg már jóval azelőtt is lehetett venni mindenféle ízesített ásványvizet). Mégis álljon itt az eperszezon végére ez a bejegyzés, hátha a sok turmix és pite után szükséges lenne egy emlékeztető, hogy van az epernek ilyen felhasználási módja is :) Nagy melegben ennél jobb nem is kell :)

Az epres víz azért jó, mert ha ügyes vagy, akkor duplán felhasználhatod az epret: egyrészről, beízesíti a vizedet, másrészről pedig ki lehet halászni a gyümölcsöket a vízből, és simán elmajszolhatóak maradnak, ha nem áztatod túl sokáig. Én ehhez 4-5 órát áztatom az epreket egy kancsó vízben (egy liter vízhez kb. 1,5 marék epret adok, de ez abszolút ízlés kérdése). Kicsit megbökdösöm az epreket villával, mielőtt a vízbe dobnám őket – nem tudom, ennek van-e valódi haszna, vagy csak a saját megnyugtatásomra csinálom :D Utána mehet is a hűtőbe, 5 óra múlva pedig kikapkodom belőle az epreket, a víz pedig kellemes, enyhe eperízű marad.

Igazából tényleg csak az ötletet akartam megosztani veletek – érdemes kísérletezni az eper mennyiségével és az idővel. Ha van kedvetek, osszátok meg velem, hogy nektek mi vált be a legjobban.

(Visited 175 time, 1 visit today)

További bejegyzések