Csináld magad! Színes karkötők apró medálokkal

Nem tudom emlékeztek e még rá, de sok-sok évvel ezelőtt nagyon divatosak voltak a vékony fém karkötők, amikből legalább egy fél tucatot kellett a karodra fűzni, hogy mutasson is valamit, viselésük pedig garantálta, hogy lágy csilingelés (vagy csörömpölés? felfogás kérdése…) kísérjen egész nap. Na ebből a csodából volt nekem egy 10 darab körüli készletem, ajándékba kaptam és megőrültem érte. Ami viszont tény, hogy nem vettem fel őket vagy öt éve (lehet hogy keveset mondok…), viszont kidobni vagy elajándékozni sem volt szívem. Így aztán használatlanul porosodtak, míg nem rá nem eszméltem, hogy újrahasznosítva, átalakítva akár újra hordhatóvá tehetném őket :) Az első pár darab reinkarnációját mutatja be most nektek ez a post :)

Kellékek:

● fém vagy műanyag karkötő alapok
● színes hímzőfonalak
● ragasztó
● szerelőkarikák (kb. 30 db)
● apró medálok
● fogó

Első lépésként egy pöttynyi ragasztót nyomj a karkötő belső felére, és finoman nyomkodd bele a hímzőfonal végét. Ezután kezd el feltekerni a fonalat a karkötőre úgy, hogy az fokozatosan elfedje a ragasztós részt. Folytasd a tekerést körbe a karkötőn – ez a dolog legbabrálósabb része, kell hozzá egy kis türelem. Ügyelj rá, hogy kellően szoros legyen a fonal a karkötőn, a feltekerés közben keletkező hézagokat pedig igazgasd meg kézzel. Ha körbeértél a fonallal, kb. 0,5-1 centivel a vége előtt ragasztózd be a karkötős üresen maradt részét, és ezt is tekerd be hímzőfonallal. Próbál meg úgy csinálni, hogy a szál vége a karkötő belső felére jöjjön ki – így azt csak egyszerűen rásimíthatod a fém vagy műanyag felületre, és az sem lesz feltűnő, ha egy icipici ragasztót még pöttyentened kell rá a biztonság kedvéért :)


A folyamat itt akár véget is érhetne – ahogy láthatjátok, a piros karkötőt nem díszítettem semmivel. A sárgára viszont felszereltem kb. 30 darab szerelőkarikát és három medált. A szerelőkarikákat fogóval szétnyitottam, majd ráfűztem a karkötőre, és szintén fogóval összezártam. Az első pár próbálkozásom nem lett túl szép, de hidd el, ha ilyen sok szerelőkarikát kell feltenned, hamar belejössz :D A medálok felszerelése úgy néz kis, hogy miután szétnyitottam egy szerelőkarikát, felfűztem rá a medált is, mielőtt újra összezártam volna.

És ennyi lenne :) Nem nagy tudomány, inkább aprólékos, pepecselős munka. Szerintem érdemes belevágni, én nagyon örültem, hogy új köntöst adhattam így néhány régi karkötőmnek :)


(Visited 431 time, 1 visit today)

További bejegyzések