Almás pite golyók

Ezzel a bejegyzéssel igyekszem megtörni a kókuszgolyó egyeduralmát a vendégváró desszertek terén, így nagy örömömre szolgál, hogy én mutathatom be nektek az egyszerű és nagyszerű almás pite golyót :) A receptet az Ízek és élmények blogon találtam, még fogok rá hivatkozni :)

Hozzávalók:
● 30 dkg reszelt alma
● 20 dkg darált keksz
● 8 dkg porcukor
● 1 teáskanál fehéj
● 1/2 teáskanál gyömbér

Először az almát a fahéjjal és a gyömbérrel fedő alatt puhára pároljuk, majd hagyjuk kicsit kihűlni. Én ezt a lépést eleve átugrottam, mivel fagyasztott reszelt almából dolgoztam (szoktunk eltenni nyáron),ami kiolvadva elég puha volt ahhoz, hogy ne kelljen párolással foglalkoznom, így csak simán ehhez adtam hozzá a fűszereket. Ezután fokozatosan adjuk hozzá a darált kekszet – csak annyit, amennyit felvesz, mielőtt gyúrható masszát kapnánk belőle, így fontos, hogy ne egyszerre add hozzá mind a 20 dekát, hiszen lehet, hogy nincs is mindre szükség. A keksszel együtt add hozzá a porcukrot is (szintén óvatosan a mennyiséggel – én savanyú almával dolgoztam, és ahhoz pont jó volt a 8 deka). Ha a massza kész, diónyi golyókat gyúrunk belőle, amiket darált kekszbe forgatunk, és egy tálcán betesszük őket a hűtőbe, kb. 2-3 órára, hogy kicsit megkeményedjen.

Ennyi lenne az én változatom erre a receptre, de mindenképpen nézzétek meg az eredetit is. Az arányokkal minden hozzávaló esetében érdemes játszani, én elsőre a fűszerekből is kevesebbet raktam bele – mindkettő nagyon domináns íz, így óvatosan bántam velük. Folyamatos kóstolgatás mellett azonban gyerekjáték ez a recept, és kellemes változatosságot vihet a vendégváró falatok repertoárjába :)

(Visited 389 time, 1 visit today)

További bejegyzések