Mandarinos muffin

null

A téli időszak számomra meghatározó ízei közé tartoznak a déligyümölcsök és a különféle fűszerek is. A recept, amit mutatni szeretnék nektek, ezeket íz ízeket foglalja magába. Igazi különlegesség, hiszen a mandarin nem tipikusan az a gyümölcs, amiből süteményt szoktunk készíteni, és a muffin tésztája a fűszerek miatt szintén rendhagyó ízű. A télies hangulat viszont garantált, akár a karácsonyi sütik közé is felvehető, egy kis újdonság a hagyományos bejgli és a mézeskalács páros mellé.

Hozzávalók:

  • 6-8 db mandarin
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg kristálycukor
  • 10 dkg margarin
  • 2,5 dl tej
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • késhegynyi őrölt szegfűszeg
  • késhegynyi őrölt szerecsendió

Először összekeverem egy tálban összekeverem a lisztet, a sütőport és a fűszereket. Egy másik edényben villával picit felverem a tojást, aztán hozzáadom a puha vajat, a cukrot és a tejet. A két külön tálban lévő keverékeket összeöntöm, és addig keverem, amíg egynemű masszát nem kapok (dolgozhatsz robotgéppel is, de kézzel is tök jól el lehet dolgozni). Ezután a mandarint kis kockákra vágom, és hozzáadom a masszához. A kész tésztát belekanalazom a formákba, majd 180 fokra előmelegített sütőben addig sütöm őket, amíg el nem kezd barnulni a tetejük.

További bejegyzések