10 dolog, ami jó a télben

Őszinte leszek, nehezen viselem a hideg téli hónapokat. Engem egyszerűen nem erre találtak ki :D Két éve a téli időjárás beköszöntével eldöntöttem, hogy igyekszem pozitívan hozzáállni ehhez az évszakhoz, és írtam egy listát arról, hogy mi az, amit mégis csak szeretek ebben az időszakban. Rosszabb napjaimon ezek azok a dolgok, amik emlékeztetnek arra, hogy tulajdonképpen mégis csak jó ilyenkor :)

  1. A szobából bámulni a hóesést – A melegből könnyebb szeretni a hideget :) A havazás pedig tényleg csodálatos, és megnyugtató figyelni, ahogy a hópelyhek szállingóznak.
  2. Meleg tea, forrócsoki és forralt bor – A téli meleg italok, amik nyáron az embernek eszébe sem jutnak, azonnal szükségessé válnak, amint egy kicsit lehűl a levegő. Ilyenkor mindennap teázom, és a boltban is könnyebben elcsábulok egy újabb tea után, mert szeretem a változatosságot. A forrócsokit és a forralt bort ritkábban iszom, ettől picit különlegesebbek is :)
  3. Téli naplementék – A téli naplemente a legszebb. Valószínűleg azért, mert olyan ritka, és mert annyira megváltoztatja a tájat. A szürke, kopár utcák és parkok egy rövid időre nyárias citrom- és narancssárga fényekben fürdenek.
  4. Sálak és lábszármelegítők – A kedvenc téli ruhadarabjaim :) Puhák, melegek, szépek.
  5. Karácsonyi dalokat énekelni – Ez az egyetlen évszak, amiben karácsonyi dalokat lehet dudorászni. Legyenek bármilyen elcsépeltek is, az ünnepek közeledtével mindig újra előjönnek, és lehetetlen nem szeretni ezeket a dalokat :)
  6. Ünnepelni – A nyilvánvaló ünnepeken kívül – karácsony, szilveszter – , sok névnap és szülinap esik a téli időszakra a családunkban.
  7. Csillagszórók – Az egyetlen évszak, amikor lehet őket kapni. Gyerekként is imádtam csillagszórózni, de még ma is el tud bűvölni.
  8. Szoros ölelések a hideg ellen – Ezt szerintem nem kell magyaráznom – annyira jó, amikor a párom átölel, amikor fázom.
  9. Korcsolyázás – Egyik évszakban sem vagyok valami nagy sportember, de korcsolyázni speciel nagyon szeretek. Egyik éven fantasztikusan befagyott a tó a kisvárosunkban, és akkor nagyon sokat jártunk ki korizni, és egészen sokat fejlődtem is benne :)
  10. Cinkék a madáretetőben – Akármennyire is borongós az ember hangulata, amint megpillantja a madáretetőben csivitelő kis tollgombócokat, biztosan jobb kedvre derül :)

Ez lenne az én kis listám, de nagyon kíváncsi vagyok a ti kedvenceitekre is – írjátok meg kommentben!

(Visited 342 time, 1 visit today)